Svart på vitt - 35 dagar innan valet

35 dagar kvar till valet och jag har ärligt talat inte tittat tillräckligt mycket på de olika valmöjligheterna som jag borde ha gjort.
Fast mitt val är redan gjort.
Rödgröna till regering.
Ärligt talat så verkar det där vara bäst villkor. Det är först och främst de rika som tjänar på alliansen som regering, om man ska dra allt över en väldigt gles kam.
Men det är många fler som behöver hjälp att överleva i samhället. Alla de som inte har det så lätt borde inte få det svårare med ännu mindre hjälp från a-kassan. Eller socialen. Eller vart man nu i hela friden får pengar från om man inte har ett jobb.

Självklart är det bra att folk som är duktiga på det de gör ska kunna tjäna på det, men inte på bekostnad av de som behöver hjälp.

Aftonbladet har idag gjort det hyfsat klart vad man ska välja beroende på vad man gör och vad man är. Vabbar man, är sjukskriven eller arbetslös? Välj de rödgröna. Vill du köra mycket bil och har fast jobb, välj alliansen.

Enkelt och bra? Jo, men man ska nog lägga ner lite mer jobb för att göra ett välinformerat val. Men det är ju alltid en början.

0 kommentarer:

Journalistiskt innehåll

Höga berg och djupa dalar. Här, omkring 65 mil söder om Haparanda så finns inte sånt.I Kalmar är jorden platt. Här ryms plötsligt bara skolan, och för en före detta pokerdealer så är faktumen svåra att greppa.
.
Hur gör man egentligen för att spara pengar?
Hur beter man sig som student?
Och hur i hela friden håller man sig så uppdaterad som en journalist borde vara?
//Eligin

Made by Eligin ©