"Ryktet om min död är betydligt överdrivet"

Som Dr. David Livingstone sa år 1871 har jag nästan lite lust att säga själv.
Igår när jag kom till jobbet visste nästan alla redan att jag och Emil skulle sluta. fast vi ännu inte ens lämnat in papper på det.

Men jag tror att de flesta väntade sig det.
Vi har pratat om det länge nu, och jag vet ju själv att om jag stannar kvar här nu så kommer jag aldrig kunna komma härifrån.
Visst kunde jag ha sökt Sundsvalls journalistutbildning som högre prioritet. Men det dumma med det vet jag ju redan, jag skulle troligen inte kunna fokusera på att plugga när jag kunde jobba och tjäna pengar.

Sen har det ju varit det där med få pass ett tag. som gjorde att både jag och Emil tyckte att nu får det vara nog. Det här är inte vad någon av oss vill göra i framtiden. det har varit helt fantastiskt roligt att jobba här under 1,5 år, och fortfarande är det det bästa jobb jag haft.

Jag ska söka till stockholms kasino som ett extrajobb, och verkligen ha det som ett extrajobb och inte försöka leva på det. För det funkar inte riktigt här.

Om jag inte kommer in i Kalmar. för då åker jag dit. Helt klart.


Så nu är vi mitt uppe i en flyttplanering samtidigt som vi båda försöker klämma in så mycket jobb som möjligt mellan städningen så att vi ska ha pengar så det räcker de första månaderna när vi flyttat. Sen så ska jag ju söka studiebidrag och säkert lån också. Men pengar brukar ordna sig. Det hoppas jag det gör nu också.

0 kommentarer:

Journalistiskt innehåll

Höga berg och djupa dalar. Här, omkring 65 mil söder om Haparanda så finns inte sånt.I Kalmar är jorden platt. Här ryms plötsligt bara skolan, och för en före detta pokerdealer så är faktumen svåra att greppa.
.
Hur gör man egentligen för att spara pengar?
Hur beter man sig som student?
Och hur i hela friden håller man sig så uppdaterad som en journalist borde vara?
//Eligin

Made by Eligin ©