Inte konstigt alls.

Mona Sahlin har dåligt förtroende hos väljarna i år. Men vem tycker att det är konstigt? Socialdemokraternas språkrör har fortfarande en taskig historia bakom sig som säkerligen många svenskar, däribland jag själv, minns väl. Den där gången på 90-talet som hon betalade saker till sig själv med regeringens kontokort.
Inte okej, Mona.
Och Sverige har inte glömt, trots att historien numera är just det, historia.
Därför kan det anses märkligt att Mona Sahlin innehar rollen som språkrör för Socialdemokraterna.


Fast egentligen, partiledarna gör inte allt jobb. Mona Sahlin skulle troligen kunna göra ett fantastiskt jobb även om hon skulle råka bli statsminister. Det tråkiga är väl just det att i dagens Sverige spelar personerna större roll, kanske som en influens från USA och President Obama.
Allt sedan Obama tog rollen som president verkar personligheterna bli allt viktigare hos partiledarna i Sverige.
Visserligen är det mest spekulationer, men de är inte helt tagna ur luften.

Synd bara att hon inte verkar få en ärlig chans.
Miljöpartiet i all ära, men det är ett för litet parti. Socialdemokraterna är ändå Sveriges största parti. Det finns en chans att de tar över efter Moderaterna i år.
Men hur ska det gå om förtroendet är högre för nuvarande statsminister Fredrik Reinfeldt?

2 kommentarer:

Politiske Pierre | 1:34 em

Mona saknar den karisma som en ledare bör ha. Det är något som tyvärr varit ovanligt bland de kvinnliga politikerna på 2000-talet. De enda riktiga undantagen jag kan komma på är Maria Wetterstrand och Anna Lind. Frågan är dock om Wetterstrand kommer att komma på fråga om det rödgröna blocket vinner valet.
Visste du förresten att miljöpartiet räknas som det enda parti som inte har partiledare? Språkrören ska bara framföra partiets politik, inte leda dem.

Eligin | 4:52 em

Minsann, politiska Pierre, du framför en genomtänkt slutsats, lika genomtänkt som ditt alias.

Skämt åsido, jag håller med dig. Men jag tror också att tobleroneincidenten spelar en stor roll för Mona Sahlin idag. det är få som inte vet vem hon är, men trots att det har gått 15 år så är det svårt att glömma vad som skett.

Journalistiskt innehåll

Höga berg och djupa dalar. Här, omkring 65 mil söder om Haparanda så finns inte sånt.I Kalmar är jorden platt. Här ryms plötsligt bara skolan, och för en före detta pokerdealer så är faktumen svåra att greppa.
.
Hur gör man egentligen för att spara pengar?
Hur beter man sig som student?
Och hur i hela friden håller man sig så uppdaterad som en journalist borde vara?
//Eligin

Made by Eligin ©