Jämlikhet enligt Svenska kyrkan

Nu börjar jag nästan skratta. För vad är det här? Får inte kronprinsessan vilja bli överlämnad vid altaret av sin pappa bara för att det (enligt svenska kyrkan då, jag har aldrig hört talas om den symboliken) finns en symbolik som är ojämställd?
Kritiskt personliga åsikter kommer nedan.

Det här känns ju mest löjligt faktiskt.
Jämställdhet behöver inte handla om sånt här. Ska vi inte verka för lika löner för lika jobb istället? Se till så att lika många kvinnor som män är representerade i riksdagen?
Är det verkligen värt att lägga krut på sånt här meningslöst och faktiskt gammaldags tänkande.
Det är inte gammaldags av Viktoria att vilja ha det så, hon tycker antagligen bara att det är fint.
Det gör jag också förresten. Om hon hade velat bli överlämnad av Silvia då, hade det varit mer okej?
det är snarare gammaldags av Svenska kyrkan att hålla fast vid så gammal symbolik som knappt nån vet vad det betyder längre.

Edit: Svenska kyrkan må veta vad de tycker. Det kan inte jag lägga mig i. men åsikter får man ha.
Det här har säkert flera åsikter om.

4 kommentarer:

Anonym | 2:01 fm

Jag tror nog att Svenska Kyrkan mycket väl vet vad traditionen att överlämna bruden betyder. Men gör du det?

Anonym | 9:52 fm

Hej!
Några sakfel som finns i din text är att överlämnandet av bruden från hennes far är en mycket gammal tradition, som än idag lever kvar i många kulturer. Svenska Kyrkan har (hör och häpna) faktiskt en mer genusmedveten handling där man varken som man eller kvinna ägs av någon.

Jag har själv läst mycket om genus på Göteborgs Universitet, óch enligt mig är det viktigt att man tänker på vilka signaler man skickar till våra barn och unga så att dem förhoppningsvis kan uppleva en framtid där vi lever mer jämställt.

Eligin | 12:58 em

Anonym 1: Jag har inte skrivit att Svenska kyrkan inte vet vad symboliken betyder. Självklart vet de vad det betyder. Annars hade nog inte artikeln blivit skriven.

Anonym 2: Kan inte se att jag har skrivit någonstans att traditionen inte är gammal. Men jag har däremot inte skrivit vad symboliken betyder. Det kan man dock läsa i artikeln som jag länkar till och det är också anledningen varför inte jag har skrivit det. Jag ber om ursäkt om det inte var tillräckligt tydligt.

Ni får båda ursäkta om jag har förolämpat er på något vis. Jag är inte okunnig om vad symboliken betyder. Jag vet vad svenska kyrkans talesman i artikeln menar.
Min åsikt är att jag inte tycker att symboliken borde spela någon roll.

Sen kan man ha sina åsikter om hur jag uttryckte mig.

BackwallNet | 5:11 em

Victoria visar styrka att hon vill hålla i en fin tradition. Feministerna är både mans och kvinnofigentlige när de bestämmer vad kvinnor bör och inte bör göra för att vara moderna

Journalistiskt innehåll

Höga berg och djupa dalar. Här, omkring 65 mil söder om Haparanda så finns inte sånt.I Kalmar är jorden platt. Här ryms plötsligt bara skolan, och för en före detta pokerdealer så är faktumen svåra att greppa.
.
Hur gör man egentligen för att spara pengar?
Hur beter man sig som student?
Och hur i hela friden håller man sig så uppdaterad som en journalist borde vara?
//Eligin

Made by Eligin ©